In verzet


Als aanvulling op mijn boek Het koffertje van oom Tom interviewde ik in de vijfdelige podcastserie In verzet historici, journalisten en activisten over het onderwerp verzet. Wat is verzet? Waarom en wanneer komen mensen in verzet tegen de heersende orde? Is dit altijd een bewuste keuze of dwingen omstandigheden ertoe? En kunnen vormen van verzet in verschillende tijden met elkaar vergeleken worden?


Aan het woord komen o.a. Mijke van Wijk (podcast Tante Jos), Liesbeth van der Horst (directeur Verzetsmuseum), Hinke Piersma (hoofd onderzoek NIOD), Bas von Benda-Beckmann (historicus en auteur van Het Oranjehotel), Linda Nooitmeer (bestuursvoorzitter NiNsee), Jaber Baker (journalist en mensenrechtenactivist), Pim de Vleeschhouwer (woordvoerder Extinction Rebellion) en Michel Reijinga (oprichter Nederland in Verzet). 

In verzet werd mogelijk gemaakt door bijdragen van Prins Bernhard CultuurfondsBen en Nel van Bohemen van der Zwart fondsvfondsStichting Democratie en MediaStichting dr. Hendrik Muller’s Vaderlandsch Fonds en Sena muziekproductiefonds.

In verzet werd geproduceerd door Collected Works. Tijdens de opnames werd Annemiek technisch ondersteund door popuppodcast.studio, die tevens verantwoordelijk was voor de eindmontage en mixage. Muziekcollectief MAKTUB maakt de soundtrack bij ‘In verzet’.