Referenties

“Er zijn van die mensen waarbij je je afvraagt; is er iets dat zij niet kan? Annemiek is zo iemand. Ze is al jaren ambassadeur van de Hersenstichting en zet zich in om mentale aandoeningen bespreekbaar te maken. Ze geeft onder andere lezingen, draait haar hand niet om voor een tv- of radio-interview, produceert podcasts én is hiervan de host. Elk project pakt ze met beide handen aan en met haar tomeloze enthousiasme neemt ze iedereen mee. De laatste projecten waarbij deze bijzondere kwaliteiten weer volledig tot hun recht kwamen, waren de podcastseries Donkergrijze cellen en Tussen je oren. In deze podcastseries interviewt Annemiek bekende en onbekende Nederlanders die zonder moeite hun persoonlijke verhaal met haar delen. Door haar uitputtende interesse en kennis over het brein krijgt ze het voor elkaar dat hersenwetenschappers haar op een eenvoudige manier uitleggen wat er in de hersenen gebeurt bij een hersenaandoening. Van iets complex, maakt ze iets simpels. Kortom; iemand om mee samen te werken.” • Andreas Tober, pr-manager de Hersenstichting & Jasmijn Vollering, senior medewerker Kennis & Innovatie de Hersenstichting.

“Annemiek verzorgt al enkele jaren workshops volgen voor een van onze collegereeksen. Zij doet dat vaardig en met veel kennis van zaken. Wat ik vooral waardeer aan Annemiek is haar vermogen om goed te luisteren naar haar opdrachtgever en oplossingen op maat te bieden. Mede daardoor is het heel prettig om met haar samen te werken. In haar contact met de studenten is zij enthousiasmerend: het is knap hoe ze in een workshop van een paar uur een band met studenten weet op te bouwen en hen tegelijkertijd een aantal essentiële vaardigheden leert (ook in tijden van online onderwijs.) Ook na de workshop kunnen onze studenten nog bij Annemiek met vragen terecht. Ieder jaar is de waardering van de studenten voor de workshop dan ook groot en dat komt ons onderwijs weer ten goede.” • Dr. Sjoerd-Jeroen Moenandar, programmacoördinator van de Bacheloropleiding Minorities & Multilingualism Rijksuniversiteit Groningen.

“Annemiek heeft voor onze voorstelling PAAZ lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs gemaakt, hielp met het samenstellen van een mini-expo voor in de foyers van de theaters, en begeleidde de inleidingen voorafgaand aan de voorstelling, waar ze er zelf ook een deel van verzorgde. We zijn ontzettend blij met haar! Annemiek is betrouwbaar en punctueel, betrokken en enthousiast, zelfstandig en doortastend. Het is heel prettig om met haar te werken.” • Merel Ooms, zakelijk leider Solo Stories. 

“Vanaf het eerste moment dat Annemiek betrokken raakte bij Open Joodse Huizen Amsterdam in november 2014 heeft ze zich snel ingewerkt en direct haar bijdrage geleverd aan de programmering met zoeken naar verhalen en benaderen van vertellers. Ook in de volgende periode (maart-mei) waarbij de nadruk ligt op de het organiseren van de Open Huizen en het bij elkaar brengen van alle deelnemers/vrijwilligers liet Annemiek een zelfstandige en enthousiaste  manier van werken zien. Het is een feest om met haar samen te werken, vanwege de heldere communicatie, grote betrokkenheid en scherp inzicht in mensen en processen. Ik heb alle vertrouwen in de volgende stap die Annemiek gaat zetten, het organiseren van Open Joodse Huizen in Apeldoorn 2017.”• Denise Citroen, bedenker en initiatiefnemer Open Joodse Huizen.

“Annemiek was stagiaire bij ons onderzoeksproject (Delicate relations: Jews and Muslims in Amsterdam and London). Tijdens haar stage heeft zij laten zien dat ze op een overzichtelijke manier een database kan samenstellen en een interessant paper kan schrijven. In het paper liet zij zien dat ze verschillende theoretische inzichten met elkaar kan combineren en empirie goed uiteen kan zetten. Annemiek kan daarnaast hard werken en heeft een positieve instelling.” • Dr. Suzanne Roggeveen, onderzoeker Universiteit van Amsterdam.